Flexibilisering van de arbeidsmarkt

Door: Flexibilisering van de arbeidsmarkt,
Gepubliceerd: Vrijdag 25 Juni 2010 20:25
Update: Dinsdag 27 September 2011 19:15

Het nut van flexibilisering van de arbeid staat voor niemand ter discussie. Bedrijven die voor de crisis beschikten over een bestand van flexibele werkkrachten konden zonder dure reorganisatie hun personeelsbestand inkrimpen. Vorig jaar was het percentage flexibele werkers 8 procent ten opzichte van 80 procent in een vast dienstverband (CBS). De verwachting is dat rond 2015 het percentage flexwerkers oploopt naar 30 procent. Naast de onvermijdelijke krapte op de arbeidsmarkt door de vergrijzingsgolf, wordt dit volgens Sichtman, managing partner van online interim- professionalsnetwerk Blue Carpet ook veroorzaakt door de rigoureuze bezuinigingen en reorganisaties die bedrijven hebben doorgevoerd.


Hoe kunt u als ondernemer profiteren van deze ontwikkeling? 
* Breng tijdig in kaart welke kwaliteiten en competenties in een vaste bezetting geborgd moeten worden 
* Breng tijdig in kaart welke omvang de vaste bezetting van uw onderneming minimaal vereist is de komende jaren 
* Medewerkers in een vast dienstverband kan worden aangeboden om een vliegende start te maken als zelfstandige (onder medeneming van een hoeveelheid werk) 
* Ontzorg leidinggevenden: inkoop en HRM moeten rond de tafel met toeleveranciers om uit kostenoogpunt de ondersteuning van de flexibilisering zo efficiënt mogelijk te regelen. 
* Denk daarbij aan bijvoorbeeld toegangscontrole, urenregistratie en flexibele werkplekken voor de flexwerkers. 
* Veelal komt dan meteen ook de vraag naar boven welke kostenreductie behaald kan worden met het outsourcen van andere HR-diensten.


Zo kan bijvoorbeeld de werving en selectie (van de flexwerkers) geoutsourced worden, iets wat nu te zien is bij bijvoorbeeld de (sollicitatie)-marktplaatsen van UWV en ABNAMRO.

Op al deze vragen kunt u ons aanspreken...”

Reageer op dit bericht

Naam: *
E-mail adres: *
Reactie: *
Code:
Herhaal code: *
 

Contact

Laat uw gegevens achter via ons contactformulier.

Wij nemen vervolgens contact met u op.