Uitbesteden van personeel: tips en overwegingen I

Door: De efficiency van online werknemerdossiers
Gepubliceerd: Dinsdag 13 Juli 2010 12:41
Update: Dinsdag 27 September 2011 19:15

  • 1 op de 3 bedrijven besteedt hr-activiteiten (deels) uit aan partijen die daarin gespecialiseerd zich
  • Het gaat hierbij om de verwerking van de salarissen en verhuizingen van personeel, maar ook om verzuimregistratie of vakantieaanvragen
  • Uitbesteden is vaak het startpunt voor een veranderingsproces binnen de organisatie, omdat werkzaamheden bezien worden tegen de achtergrond van kosten en opbrengsten
  • Eigenlijke HR-werk dat alleen door ‘eigen’medewerkers uitgevoerd kan worden komt in de verdrukking
  • HR-medewerkers ondergesneeuwd in administratieve taken

In opdracht van een salarisverwerker ondervroeg onderzoeksbureau IDC 200 hr-managers in Nederland over de uitbesteding (outsourcen) van HRM-werkzaamheden. Veel bedrijven hebben catering en de schoonmaak allang ‘de deur uit gedaan’, maar zodra het gaat om werkzaamheden op het vlak van personeelszaken is men aarzelend.

Terwijl uitbesteding vaak een hefboom kan zijn om verandering te realiseren. Vaak blijkt men de werkzaamheden goedkoper uit te kunnen laten voeren door anderen en verbeteren daardoor ook de eigen processen. HRM wordt in onderdelen opgeknipt en per onderdeel kan de balans opgemaakt worden qua kosten en opbrengsten. De opbrengst van zo’n oefening is vaak dat zichtbaar wordt welk ‘echt’ HR-werk niet uitbesteed kan worden en hoeveel tijd daar eigenlijk voor nodig is. De praktijk laat nogal eens zien dat HRM-medewerkers veel tijd kwijt zijn aan administratie terwijl het eigenlijke HR-werk in de verdrukking komt.

‘Dure’ arbeidskrachten zijn daardoor niet efficiënt en effectief ingezet. Het kritisch bezien van ‘zelf doen versus uitbesteden’ ten opzichte van kosten en opbrengsten is veelal een stap naar meer efficiency. Een HRM-webapplicatie kan een middel zijn om administratieve werkzaamheden efficiënter uit te voeren. Te denken is dan aan personeelsbeheer (verlof,verzuim, digitale dossiers, salarisadministratie en verzuimmanagement).

Reageer op dit bericht

Naam: *
E-mail adres: *
Reactie: *
Code:
Herhaal code: *
 

Contact

Laat uw gegevens achter via ons contactformulier.

Wij nemen vervolgens contact met u op.